Understanding Fingerprints

 • Analisis cap jari membantu mengenal pasti kecenderungan seseorang menerusi fungsi otak.

  Ujian cap jari yang dilakukan AirBorne Discovery ialah satu analisis saintifik mengungkap kecenderungan genetik seseorang dengan mengukur biometrik menerusi cap jari. Ia merupakan kaedah terkini dalam mengenal pasti bakat, potensi dan perwatakan seseorang individu.

  Kaedah penentuan bakat ini telah buy cheap doxycycline. digunakan di Amerika Syarikat (AS) sejak suku abad lalu. Ia merupakan teknologi yang diguna pakai bahagian forensik Agensi Perisikan Pusat (CIA).

  Kini, ia dibawa ke negara ini dan ia telah terlebih dahulu diperkenalkan di Singapura dan Indonesia. Pembentukan pola cap jari manusia menggambarkan cara kerja atau fungsi-fungsi bahagian otak. Dengan menganalisis cap jari, bakat atau kecenderungan semula jadi individu yang tersimpan dalam otak dapat diketahui.

  KAEDAH analisis cap jari dapat membantu ibu bapa menetapkan sasaran yang tepat berhubung kebolehan anak mereka.

  Analisis cap jari yang dibuat di AirBorne Discovery meliputi penilaian dominan otak kiri atau kanan, sensitiviti pembelajaran, potensi kecerdasan majmuk (multiple intelligences), bidang keahlian yang berpotensi untuk dirangsang dan beberapa penilaian lain.

  Apabila individu mahu melakukan analisis cap jari, penganalisis akan mengambil cap setiap jari tangan dengan satu alat pengimbas. Apabila jari diletakkan pada pengimbas ia akan segera memaparkan rupa cap jari di monitor komputer.

  Bermula dengan mengambil cap ibu jari kiri sehingga ke kelingking kiri, ia diikuti dengan mengambil cap ibu jari kanan sehingga ke kelingking kanan.

  Selepas selesai data cap jari dimasukkan ke dalam komputer, pekerja terlatih atau penganalisis akan mengesan tiga titik pada telapak kedua-dua tangan dan mengukurnya menggunakan sejenis pembaris bulat yang dinamakan saintograf. Lampu suluh khusus turut digunakan untuk mengenal pasti titik berkenaan.

  Setelah semua data dimasukkan ke dalam komputer, segala proses pengiraan dijalankan oleh komputer yang telah dimuat turun dengan perisian want to buy prednisone. khusus.

  Selepas pengiraan dilakukan oleh komputer, ia akan mengeluarkan laporan analisis dan penganalisis akan berbincang dengan pelanggan tentang laporan tersebut serta menyarankan garis panduan yang boleh dilakukan untuk menggilap potensi diri. Proses analisis dan rundingan dapat diselesaikan dalam tempoh 30 minit.

  SEORANG pelanggan melihat keputusan analisis pada tapak tangannya.

  Sejak mula beroperasi Disember tahun lalu, pihak AirBorne Discovery telah menganalisis kira-kira 1,000 sampel cap jari. Kaedah itu boleh dilakukan kepada individu berusia empat tahun ke atas.

  Kaedah itu juga dapat membantu ibu bapa mengesan potensi anak-anak dan mengelakkan mereka melakukan kesilapan dalam menetapkan matlamat buat anak-anak.

  Agihan kecerdasan majmuk akan memberitahu tahap kebolehan seseorang dalam logik-matematik, verbal-linguistik, intrapersonal, interpersonal, kinestetik tubuh, visual-ruang, muzikal dan naturalis.

  Jika seseorang itu mencatatkan kadar yang tinggi pada kinestetik tubuh, misalnya, metronidazole without prescription, metronidazole without prescription, metronidazole without prescription, metronidazole without prescription, metronidazole without prescription, metronidazole without prescription. ia bermakna mereka berpotensi dalam bidang pergerakan badan seperti ahli sukan dan penari.

  KKaedah ini juga tidak dipengaruhi oleh faktor luaran. Ia mempunyai tahap ketepatan yang tinggi kerana berasaskan cap jari. Ia langsung tidak dipengaruhi oleh faktor luaran seperti tahap kesihatan atau mood pelanggan ketika penilaian dilakukan.

  Bagaimanapun, perlu diingat kaedah ini bukan untuk mengetahui seseorang itu pandai atau tidak. Sebaliknya, ia ialah kaedah untuk mengesan bakat atau potensi semula jadi yang ada pada individu. Setiap manusia dijadikan Allah terbaik dan kita mahu mengesan bidang yang menjadi potensi individu itu.

  Sayang jika potensi sebenar yang boleh menjadikan mereka insan hebat dalam sesuatu bidang tidak dapat kita kenal pasti. Potensi tertentu boleh jadi tidak berkembang atau langsung tidak diperlihatkan kerana faktor persekitaran yang membentuk diri individu.

 

Leave a Reply

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *